x

Ny indiepopfestival för livsnjutare

Ny indiepopfestival för livsnjutare

Den tredje augusti bjuder Tyrolen i Blädinge och Kafé de luxe i Växjö in till Pop-Non-Stop – en helt ny festival där ledorden lyder ”indiepop för livsnjutare.”

På scen står hyllade liveakter från den svenska popsfären: Familjen kommer med nya låtar samt sina klassiska hits i bagaget, liksom Göteborgs Jens Lekman. Samt kritikerrosade Slowgold och Pale Honey. 

– Runt millennieskiftet var indiepopen norm. På de flesta festivaler utgjorde indiepop kärnan av bokningarna och i centrum fanns den då starkt nischade Emmabodafestivalen, och där gällde obligatorisk närvaro för alla med popintresse. När Emmaboda på 00-talet helt bytte koncept och blev en festival för elektronisk dansmusik uppstod ett stort hål i den småländska popsjälen. Ett hål som vi tillsammans med Tyrolen ämnar täppa till i och med Pop-Non-Stop, berättar Nils Hector från Kafé de luxe om bakgrunden till satsningen.

Adam Bergman från Tyrolens tillägger: 

– Nu är många av dåtidens festivalbesökare i ett annat skede av livet och är redo för en ny typ av popfestival. Vi kommer erbjuda samma musikaliska kickar som popfestivalerna gjorde för 20 år sedan men också lägga fokus på riktigt bra mat och dryck. Emmaboda, som blivit Smålands ledande mikrobryggeri, kommer till Pop-Non- Stop med ett festivalunikt sortiment. På matsidan satsar vi på ett rikt utbud av lokalproducerat och ekologiskt.

För att göra festivalen ytterligare anpassad för ”den mognare indiepubliken” satsar man även på barnvänlighet, regnskyddade scener, möjlighet att boka hotellpaket samt busstransporter till och från Alvesta som Växjö. Och som grädde på Pop-Non-Stop-moset arrangeras också en förfest fredagen 2 augusti på Kafé de luxe i Växjö där Swedish Tiger Sound uppträder.

Pop-Non-Stop går av stapeln 3 augusti på Tyrolen utanför Alvesta i Småland.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-PODDEN #30 – Lollapalooza-special


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA