x

GAFFA med egen scen på Live At Heart – dessa artister uppträder

GAFFA med egen scen på Live At Heart – dessa artister uppträder

I år firar Örebrofestivalen Live At Heart tioårsjubileum och i år kommer även GAFFA arrangera en egen scen på festivalen. Totalt kommer åtta akter från blandade genres att uppträda.

”Att GAFFA ska bli en del av Live at Heart känns otroligt kul! Det senaste året har vi arbetat mycket med att komma närmre våra läsare, likaså artister som inte riktigt har slagit igenom ännu. Jag anser att Live at Heart är ett av Sveriges bästa forum för att ta oss längre med tidigare nämnt mål och just därför så hoppas vi på ett långvarigt samarbete och att vi får en närmre relation till Örebro i stort” säger Emil Agrell, mediekonsult på GAFFA.

Akter på GAFFA-scenen: 

Byråkrat är skapat och administrerat av Martin Roos. Martin spelade gitarr i Kent mellan åren 1991-1995 och var även deras manager under 15 år. Det självbetitlade albumet ”Byråkrat.” släpptes den 1 april 2018 och musiken beskrevs av Jan Gradvall i DI Weekend som: "..instrumental, gitarrdriven, suggestiv och vacker, präglad av ett regnmolnsgrått vemod..." 

Bongo Club är ett svenskt indie rockband från Borås. Bandet har över 250 spelningar i bagaget och i oktober planeras realese:en av singeln till deras kommande album. 

Glenn Udéhn har sedan debutalbumet Lilla London Brinner hunnit med att spela i många av Sveriges hörn, uppmärksammats av musikjournalisten Per Sinding-Larsen och medverkat i SVT. Förra året släppte Glenn sitt andra album Det Går Åt Helvete nu, en skiva i sann indiepop-anda. 

Tribe Friday är ett svenskt band som beskriver sin musik som ”screechy pop music for sad teenagers and sweaty club floors”. Sedan 2015 har de byggt ett sig ett namn på den svenska indiescenen och har spelat på klubbar, festivaler och showcase över hela Sverige.

Internet Friends. är ett popband från Göteborg som med en unik glöd levererar en liveshow du sent kommer glömma. Bandet är inte ens ett år gammalt men har redan hyllats av svenska musikkritiker och medverkat på spellistor av Spotify, gjort en festivalsommar samt släppt två EP:s. I februari släppte bandet sitt debutalbum I Miss Your Dog (Really Good Dog). 

Pigman - ”Så rått och primitivt att man vill gråta”, så har Pigman beskrivits. När den tjocka, råa basen fyller rummet är det omöjligt att se var människan börjar och grisen tar vid. En spelning med Pigman är ett väckelsemöte publiken sent kommer glömma.  

Gula Gången är lika somrigt och härligt och fritt som att bli skjutsad på pakethållaren på din kompis brorsas cykel med trefemmor i armarna. 

Sleepover från Göteborg bjuder på modern pop-musik med både organiska och elektroniska inslag. Debutsingeln Supersonic Temporary Love kommer under sensommaren/hösten följas upp av debut-EP:n 5683.

Live At Heart äger rum 4–7 september i Örebro.

LÄS OCKSÅ: TÄVLING: Vinn biljetter till Volbeat 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA