x

Stora nyheter från Iggy Pop

Stora nyheter från Iggy Pop

2016 imponerade Iggy Pop på kritikerna med Josh Homme-samarbetet Post Pop Depression. I höst är rocklegenden ännu en gång aktuell med en fullängdare. Albumet har fått titeln Free och är inspelat i samarbete med musikerna Leron Thomas och Noveller.

Enligt skivbolaget har det nya albumet nästan ingenting gemensamt med den kritikerrosade föregångaren. Eller något annat album i Iggy Pops karriär heller för den delen. I en text författad av Iggy Pop själv, om albumet och processen, skriver han bland annat att ”det här är ett album där jag låter andra artister tala för mig, där jag lånar ut min röst…”

Rocklegenden skriver vidare att han kände att han klarat av att göra sig av med sin ”kroniska osäkerhet” som hängt över hans liv och karriär alldeles för länge, men att han kände sig tom på energi och bara ville ”ta på sig solglasögonen, vända sig om och bara gå sin väg.”

Han tillägger att han bara ville vara fri, och att även om han vet att frihet är en illusion och att ”frihet bara är något du känner” så menar han ändå att han levt tillräckligt länge för att veta att den känslan är det enda som är värt att jaga.

”Det här albumet hände bara för mig, och jag lät det hända”, avslutar Iggy Pop den korta texten.

Releasedatum för den tidigare The Stooges-frontmannens nästa studioalbum är satt till fredag 6 september. Albumet släpps via skivbolaget Loma Vista.

LÄS OCKSÅ: Punklegendarer intar klassisk jazzklubb


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA