x

Metallica påstås ha sålt vidare sina egna biljetter till överpris

Metallica påstås ha sålt vidare sina egna biljetter till överpris

Enligt det amerikanska musikmagasinet Billboard ska Metallica sålt vidare sina egna konsertbiljetter till överpris via andrahandssajter under den amerikanska delen av bandets WorldWired-turné 2017.

Enligt Billboard gjorde en av Metallicas nära medarbetare, Tony DiCioccio ett avtal med konsertjätten Live Nations amerikanska direktör Bob Roux, den oberoende konsertarrangören Vaughn Millette och bandet själva om att sälja vidare 88.000 biljetter – av samtliga ca en miljon biljetter, alltså drygt 10 procent – till överpris, där Metallica skulle få 40 procent av intäkterna, Live Nation 40%, DiCioccio 12% och Millette 8%.

Billboard har kommit över telefonsamtal mellan Bob Roux och Vaugh Millette om avtalet, som sistnämnda spelat in utan att informera Roux om det, vilket enligt Billboard är lagligt i både New York och Texas som telefonsamtalet gick mellan.

Live Nation vill inte kommentera den specifika händelsen till Billboard men bekräftar att ”omkring ett dussin av de tusentals artister vi arbetar med har bett oss att göra detta (sälja vidare biljetter till överpris red.) under 2016-2017.”

Live Nation säger dock att vidareförsäljning av biljetter till överpris blir allt mer ovanligt, då artisterna hellre vill sälja VIP- och platinum-biljtter, då de kan tjäna mer på dessa typer av biljetter.

Representanter för Metallica sa i juni att de inte kände till Tony DiCioccios deal med Live Nation.

Enligt Billboard slutade det med att Millette – som la ut för de 88.000 biljetterna – istället förlorade pengar på affären då en del av biljetterna istället blev sålda billigare än väntat.

LÄS OCKSÅ: Stora nyheter från Iggy Pop


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA