x

Way Out West presenterar ny headline

Way Out West presenterar ny headline

Med drygt en vecka kvar presenterar nu Way Out West vem som ersätter Cardi B och avslutar torsdagen i Slottsskogen.

”Det är ingen slump att hon redan har samarbetat med tungviktare som Drake, Kendrick Lamar och Stormzy trots att hon just fyllt tjugotvå. Det är ingen slump att hon har jämförts med banbrytande legender som Ms. Lauryn Hill, Erykah Badu och Amy Winehouse. Med detta i åtanke är det heller ingen slump att Jorja Smith kliver in på headlineposition och avslutar torsdagen i Slottsskogen på Way Out West 2019", meddelar festivalen i ett pressmeddelande. 

2018 släppte Jorja Smith debutalbumet Lost & Found och seglade i och med det upp till den absoluta toppen. I sommar har hon headlineat tunga festivaler som Field Day, Melt och North Sea Jazz. Spelningen på Way Out West blir hennes största Sverigespelning någonsin. 

Så sent som i fjol besökte R&B-sångerskan Slottskogen och fyllde Linnetältet. En konsert som enligt GAFFAs Tommy Juto hade en del brister: ”hennes röst inte får sitt förtjänade utrymme. Utöver det är känslan att hon kanske inte heller riktigt vågar ta plats, trots att det tveklöst är hon som är – och skall vara – i folks fokus.”  

Way Out West går av stapeln 8-10 augusti i Slottskogen i Göteborg.

LÄS OCKSÅ: Sångerskan Inger Nilsson är död 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA