x

Hör Iggy Pops nya singel

Hör Iggy Pops nya singel

Iggy Pop är här med andra singeln från sitt kommande soloalbum, Free.

Den nya låten, James Bond, börjar stilla med en distinkt basgång och Iggys djupa stämma som sjunger orden ”She wants to be your James Bond.” Gradvis kommer fler instrument in i låten, som också bjuder på ett trumpetsolo.

Albumet Free är inspelat i samarbete med musikerna Leron Thomas och Noveller. Enligt skivbolaget Loma Vista har det nya albumet nästan ingenting gemensamt med den kritikerrosade föregångaren Post Pop Depression från 2016, där Iggy Pop bland annat samarbetade med Josh Homme från Queens of The Stone Age. Eller något annat album från Iggy Pops karriär heller för den sakens skull.

gallery_large

(Foto: Sandra Johnson) 

I en text författad av Iggy Pop själv, om albumet och processen, skriver han bland annat att ”det här är ett album där jag låter andra artister tala för mig, där jag lånar ut min röst…”

Rocklegenden skriver vidare att han kände att han klarat av att göra sig av med sin ”kroniska osäkerhet” som hängt över hans liv och karriär alldeles för länge, men att han kände sig tom på energi och bara ville ”ta på sig solglasögonen, vända sig om och bara gå sin väg.”

Han tillägger att han bara ville vara fri, och att även om han vet att frihet är en illusion och att ”frihet bara är något du känner” så menar han ändå att han levt tillräckligt länge för att veta att den känslan är det enda som är värt att jaga.

”Det här albumet hände bara för mig, och jag lät det hända”, avslutar Iggy Pop den korta texten.

Det kommande albumet släpps fredag 6 september.

Hör låten James Bond:

LÄS OCKSÅ: Ny undersökning: Festivalbesökare vill ha fler alkoholfria alternativ


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA