x

Världens bästa skivbutik finns i Sverige – enligt Quentin Tarantino

Världens bästa skivbutik finns i Sverige – enligt Quentin Tarantino

Quentin Tarantino är inte bara en hyllad regissör med många moderna mästerverk på sitt samvete, han är även en skivsamlare av rang.

När Discogs frågade ut honom om hans topp tre favorit-skivaffärer blev svaret också ytterst intressant för oss nordbor med skivintresse. Det visar sig nämligen att han känner extra mycket för den gamla butiksräven Pet Sounds i Stockholm.

– Jag måste säga att världens bästa skivaffär är Pet Sounds i Stockholm. Den har ett fantastiskt utbud och deras skivor är i perfekt skick. 

Stefan Jacobson på Pet Sounds tar emot nyheten med stor glädje.

– Självklart roligt och inspirerande, Quentin Tarantino har ju både en stor skivsamling och intressanta musikval till sina filmer. Tycker han att vi är världens bästa skivaffär så är det ett mycket högt betyg. Vi är stolta och glada, säger han till GAFFA.

Har du träffat honom i butiken nån gång?

– Han har varit i butiken vid minst tre tillfällen. Första gången, 1994 (?), trodde jag att det var hans dubbelgångare, men det visade sig att det var Quentin när han lämnade över sitt kreditkort, som man gjorde på den tiden. De övriga besöken har varit trevliga, han är rätt insatt i musik och vet vad han vill ha, och pratar snabbt.

Så om vi vänder på det lite: vilken är Quentin Tarantinos bästa film?

– Det finns ju många scener i alla filmerna som är fantastiska, men om jag måste välja en hel film så blir det nog Pulp Fiction. Ett grymt soundtrack är det också.

LÄS OCKSÅ: Refused skickar ut statement – "det skymmer för våra värderingar"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA