x

Way Out West med ny akt – och nytt avhopp

Way Out West med ny akt – och nytt avhopp

Med bara några dagar kvar innan festivalstart serverar Way Out West ännu en artist till uppställningen i Slottsskogen. Ingen mindre än Titiyo har fått en plats på det grönskande området.

– Idag tar vi svensk soul och R&B för given och pratar inte sällan om den som att den alltid har funnits där. Men, det har den inte. Den här eran började för 30 år sedan och den började med Titiyo. Det var hon som gjorde urban svensk musik modern, fräsch och unik, som arrangören skriver i ett pressmeddelande.

gallery_large

(Foto: Jannica Honey)

Genom åren har Titiyo sysslat med allt från pop till krautrock, men alldeles oavsett är hon aldrig nostalgisk, tänjer alltid på gränserna, är alltid mån om att ta sin musik till nya platser.

Du ser henne på Flamingo-scenen i Slottsskogen nu på lördag klockan 15:10.

gallery_large

(Foto: Daniel Nissen Lauritsen)

Med den goda nyheten följer en tråkigare. På grund av pågående hälsoproblem tvingas Julien Baker att ställa in alla sina planerade spelningar, inklusive den på Way Out West som var planerad torsdag 8 augusti.

– Ny akt till den den nu vakanta schemapunkten presenteras inom kort, hälsar arrangören.

Även Stay Out West fylls på

I helgen stod det även klart att Kite och Ray BLK blir en del av Way Out Wests klubbprogram, Stay Out West.

Way Out West sker i Slottsskogen, Göteborg, 8-10 augusti och har bland annat gjort klart med Solange, The Cure, Stormzy, James Blake, Seinabo Sey, The Blaze, Zara Larsson, Christine And The Queens, Yung Lean, Jon Hopkins, Earl Sweatshirt, Blood Orange och Veronica Maggio.

LÄS OCKSÅ: Världens bästa skivbutik finns i Sverige – enligt Quentin Tarantino


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA