Ställde in Way Out West – men medverkade på festivalens karaoke

Ställde in Way Out West – men medverkade på festivalens karaoke

First Aid Kit var på förhand en av Way Out Wests stora dragplåster men i maj lät duon meddela att sommarens konserter var inställda, inklusive Way Out West och Storsjöyran.

"Älskade lyssnare och följare, vi är förkrossade över att behöva ställa in de inbokade sommardatumen i år. Vi såg jättemycket fram emot att spela men på grund av oförutsägbara medicinska omständigheter kan vi helt enkelt inte genomföra konserterna", skrev de via sina sociala medier.

Men i helgen skedde något oväntat och detta under just Way Out West. På festivalens karaoke inne på området dök nämligen First Aid Kits ena halva, Johanna Söderberg, upp och gav sin version av Lady Gagas och Bradley Coopers superhit Shallow.

– Helt plötsligt kliver Johanna Söderberg upp på scenen tillsammans med en kille och börjar sjunga. Jag blev chockad, delvis eftersom First Aid Kit ju ställde in sin spelning men också för att jag tycker om dem väldigt mycket, säger Patricia, en av festivalbesökarna som blev vittne till händelsen, till GP.

 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA