x

Svenskt band för högljutt – konsert inställd

Svenskt band för högljutt – konsert inställd

Horndal tvingas ställa in sin konsert på Southside Pub i Stockholm 31 augusti. Anledningen? Rädsla för klagomål från grannar. 

"Dåliga nyheter! Vår spelning på Undergången/Southside i Stockholm är inställd. Tydligen är Horndal för högljudda för lokalen. Southsides ägare valde att ställa in konserten i sista minuten på grund av rädsla för klagomål från grannar. Det här är ett virus som sprids i staden. Fuck em”, skriver bandet på sin Facebooksida.

Horndal avslutar dock med lite goda nyheter: ”Vi har en annan spelning i Stockholm på gång i höst. På en venue som klarar decibels.”

Artikeln fortsätter under FB-inlägget.

LÄS OCKSÅ: Stockholm stad vill begränsa antalet konserter på populär klubb

Undergången som arrangerade evenemanget kommenterar händelsen på Facebook:

”Vi är otroligt ledsna att behöva meddela att vi har tvingats ställa in kvällen med Horndal och Suppressed. Väldigt oväntat bestämde sig venuens ägare i sista minuten för att droppa bokningen på grund av rädsla för klagomål från grannarna. Vi är såklart upprörda och ledsna över det här, men beslutet ligger helt utanför vår kontroll och det finns inget mer vi kan göra." 

De fortsätter: "Vi vill också påpeka vad som är den verkliga boven i det här dramat: gentrifieringen av Stockholms innerstad. Fler och fler människor med pengar som tror och tycker att de ska kunna bo så centralt de vill och samtidigt kräva att staden ska böja sig för deras varje önskan. Det är girigheten, profiten och människor som anser att deras vilja är lag som orsakar klubbdöden i Stockholm. För klubbdöden är verklighet, och snart kommer Stockholm att vara en död stad om det fortsätter såhär."

"Angående förköpta biljetter: På måndag kommer ett mail med instruktioner för återbetalning att gå ut till alla som redan har köpt biljett.”

Bandet har tidigare hyllats i GAFFAs recensioner där de beskrivits som ”stenhård och tung hardcore med ljus framtid framför sig” och att det är ”otroligt befriande att höra så pass kompromisslös musik gå utanför ramarna vad gäller texter”.

LÄS OCKSÅ: The Prodigy tillbaka i studion efter Keith Flints död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA