x

Glädjande besked för Mosebacke efter begränsningen

Glädjande besked för Mosebacke efter begränsningen

Med start nästa år har Södra Teatern ansökt om att arrangera 28 konserter per säsong på Mosebacketerrassen, till skillnad från i år då de var begränsade till 19 stycken. Miljöförvaltningen vill dock att man behåller samma begränsning som tidigare.

Det står nu klart att Miljö- och Hälsoskyddsnämnden ger Södra Teatern rätt att arrangera 21 konserter per säsong. Katharina Luhr, ordförande i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden, förklarar för Stockholm Direkt att deras utmaning är att balansera en kulturstad mot behovet av att skydda människor från buller från scener.

– I år har vi inte mottagit några klagomål om Södra Teatern, och då bedömer vi att det är rimligt att testa att utöka med två spelningar till mot vad man hade i år, säger hon.

Socialdemokraterna i Stockholm stad har tidigare kritiserat Miljöförvaltnings-förslag och vill ge Södra Teatern rätt till sina 28 spelningar nästa år, men anledningen till att man inte gör det är enligt Katharina Luhr på grund av att Södra Teatern inte kan begränsa ljudnivåerna.

– Det är viktigt att Mosebacketerrassen får fortsätta sin musikverksamhet. Men eftersom Södra Teatern har gått ut och sagt att man inte kan begränsa de väldigt höga bullernivåerna, har vi blivit tvungna att begränsa antalet speltillfällen, säger Katarina Luhr.

LÄS OCKSÅ: Kristna rasar mot låt – demonstrerade utanför SVT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA