x

Björk till Sverige med teatershow/konsert

Björk till Sverige med teatershow/konsert

Artisten och multikonstnären Björk kommer till Sverige med Cornucopia, en teatralisk show där det akustiska och digital skakar hand. Den vida hyllade isländska artisten spelar i december i år på Ericsson Globe. 
 
"Björk är en multikonstnär som ständigt rör sig över gränserna mellan musik, konst, mode och teknologi och utmanar samt omdefinierar gång på gång hur en musiker 'ska' arbeta. Från att skriva, arrangera och producera en enorm låtkatalog till utflykter inom VR och digitala appar, fortsätter Björk att inspirera och experimentera.", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Efter 2015-års sorgliga skilsmässoalbum Vulnicura har den personliga processen gått vidare. 2017 kom albumet Utopia – en positiv och optimistisk blick framåt. Under arbetet med skivan satte Björk ihop en tolv kvinnor stark isländsk flöjtorkester, som hon dirigerat och arrangerat musiken åt. Och i mötet mellan de organiska flöjterna, kören Hamrahlíðarkórinn och Björks elektroniska rytmer kom nya idéer på vägen.

När Björk nu kommer till Sverige är det med scenshowen Cornucopia, en show som beskrivs som en hybrid av en teatershow och en konsert. Hon säger själv att det är en show där ”det akustiska och digitala skakar hand”, och showen bygger på albumet Utopia.

Biljetterna till konserten 8 december 2019 släpps 6 september kl 10:00 via AXS.com

LÄS OCKSÅ: Hatar du Håkan Hellström? Håll dig borta från de här klyschorna


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA