x

Artisten har tröttnat på Ullevis matutbud

Artisten har tröttnat på Ullevis matutbud

Jonatan Josefsson (längst till höger i bild) är inte bara trummis i postrockbandet Immanu El, han är även en hängiven blåvitt-supporter. Och nu har han tagit bladet ur mun angående IFK Göteborgs hemmaplans matutbud. Det handlar framför allt om bristen på ett bra vegetariskt utbud.

– Jag brukar bjuda med mig nya människor för att de ska få uppleva blåvitt. Det vi har i den här stan är fantastiskt och något jag är sjukt stolt över och vill visa för alla. Ofta lyckas jag få med mig ett gäng och varannan gång är det med någon som är vegetarian. Då blir det så meckigt, säger Jonathan Josefsson, som själv inte är vegetarian, till Göteborg Direkt.

Han berättar vidare att vissa av kioskerna på Gamla Ullevi serverar halloumi-burgare men att de alltid är slut och berättar om en incident när en person bad om glutenfritt bröd.

– Då tittade de på honom som om han var en idiot. Då gick det upp för honom – ”just det, jag är på en fotbollsarena, glutenfritt kan jag inte förvänta mig”. Jo, det är väl precis det man ska förvänta sig. Kolla alla festivaler, överallt … medvetenheten i samhället förändras. Det är bara för Got Event att följa vågen, det är inte rocket science. Jag är trött på grillchipsen, säger han till Göteborg Direkt.

Tidningen har varit kontakt med platschefen Roger Cederqvist. Han vågar dock inte svara på om det är aktuellt att satsa mer på det vegetariska framöver.

– Det har jag ingen åsikt om, jag kan varken säga bu eller bä. Först vill jag samla in vad kioskerna har fått in för åsikter och vad det har varit högt tryck på. Sedan får vi se vad det finns för möjligheter och utrymme. Vi är inte dummare än så, säger Roger Cederqvist.

Lyssna på Immanu Els senaste singel:

LÄS OCKSÅ: Stjärnor intar Friends Arena för stor Avicii-kväll – uppmärksammar psykisk ohälsa


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA