x

Rammstein + Peter Stormare = sant

Rammstein + Peter Stormare = sant

Till Lindemann, mest känd som sångare i Rammstein är en flitig man. I maj gav han och Rammstein ut ett nytt album och åkte på en efterföljande turné där ett av stoppen var Stockholms Stadion, och redan nästa år kommer tyskarna tillbaka till Sverige.

Och nu är Till Lindemann åter igen aktuell med ny musik, denna gång med sitt sidoprojekt Lindemann. Lindemann består utöver Till Lindemann av svenska Peter Tägtgren, känd från dödsmetalbandet Hypocisy och industrimetal-projektet Pain. Lindemann gav ut sitt första album Skills In Pills 2015 och i höst kommer uppföljaren F&M.

Den första singeln från det kommande albumet är släppt och har fått titeln Steh Auf. Låten påminner en hel del om Rammsteins industriella uttryck även om den är aningen popigare. En anledning till att man hör likheter med Rammstein kan vara att den framförs på tyska, debutalbumet framfördes på engelska.

I videon till låten möter vi även den svenska skådespelaren Peter Stormare, känd från bland annat, Fargo, Prison Break och Hamilton. Se videon här:

Till Lindemann och Peter Tägtgren träffades första gången när Rammstein var i Sverige för färdigställa albumet Mutter. En kväll under inspelningarna hade en av bandets medlemmar gett sig ut på stan, och fann sig i en smått obekväm situation när ett svenskt MC-gäng var på väg att ge honom spö. Det hela slutade med att Peter Tägtgren gick emellan och fick stopp på bråket. Han förklarade vilka Rammstein var, och det räckte nog för att alla skulle återgå till festen med samtliga tänder i behåll. Och där såddes ett frö till det svensk-tyska samarbetet som skulle utvecklas till Lindemann.

LÄS OCKSÅ: Pixies, sicka tröttrövar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA