x

Göteborgs klubbfestival Viva Sounds visar upp nya akter

Göteborgs klubbfestival Viva Sounds visar upp nya akter

Viva Sounds är klubbfestivalen som sker runt om i Göteborg. Idag går arrangören ut med att Arvid Nero och Kårp är klara. 

Klubbfestivalen genomförs på sju scener under två kvällar och kommer i slutändan innehålla 30 akter. Scenerna har blivit fler i år och musiken kommer spelas på: Pustervik, Musikens Hus, Oceanen, Bengans Fik, Café Hängmattan, Holy Moly och The Abyss.
 
– Det ska bli en sammanhängande livefest från Pustervik till Musikens Hus, via andra lång, och det är så fett att alla som är med i bilden tar plats utan prestige - den här festivalen hade inte kunnat göras nån annanstans än i Göteborg, hälsar Ellinor Andersson på Westside Music Sweden som arrangerar klubbfestivalen.

Festivalens konferenser genomförs på Pustervik dagtid lördag och adresserar nutida och aktuella frågeställningar inom dagens musiklandskap. Här har man bland annat gjort klart med följande personer:
 
- Anika Mottershaw, A&R, Bella Union, London, UK
- Lio Kanine, Head of label, Kanine Records, New York, US
- Eva van Netten, curator, Welcome to the Village Festival, Leeuwarden, NL

- Sarun Pinyarat, founder, Fungjai Streaming, Bangkok, TH


Sedan tidigare har Viva Sounds presenterat Slowgold, Fontän och Linn Koch-Emmery samt utländska Red Rum Club (UK), Pom Poko (NO) och Dives (AT) till scenerna. 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA