x

Succé för namnsinsamling om ett levande Stockholm

Succé för namnsinsamling om ett levande Stockholm

I ett öppet brev uppmanade Södra Teaterns VD Samuel Laulajainen alla som vill se sommarkonserter på Mosebacketerrassen att skriva under en namninsamling för att visa sitt stöd. Tre dagar senare hade 33 563 personer skrivit under för att stötta Södra Teatern och ett levande Stockholm. 

– Tack för det enorma stödet som vi har fått de senaste dagarna. På bara tre dagar har vi fått in 33 563 namnunderskrifter. Aldrig hade vi trott att namninsamlingen skulle få det resultatet, det är helt otroligt och vi är överväldigade. Ert engagemang har, förutom att ge oss ny kraft att kämpa för livemusiken i Stockholms innerstad, också skapat ringar på vattnet, skriver Samuel Laulajainen i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande kommenterar också Samuel Laulajainen stängningen av Kägelbanan. 

– Det går inte att driva en verksamhet under ständigt hot om nedstängning. Vi ville öka verksamheten på Kägelbanan, inte minska. Vi vill inte vara en del av kulturdöden i Stockholm. Tvärtom. Vi vill vara en av Stockholms mest levande kulturplatser med fokus på musiken.

Under torsdagen besöker Södra Teatern SVT:s Opinion Live där den så kallade klubbdöden/kulturdöden diskuteras. På fredag träffar Samuel Laulajainen och Södra Teaterns programchef och konstnärliga ledareFredrik Granberg stadens ledande kulturpolitiker för att prata om åtgärder för att göra Stockholm till en levande kulturstad. 

BLOGG: Förbjud Astrid Lindgren på förskolorna


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA