x

Statement Festival vill kompensera Sverigedemokrat

Statement Festival vill kompensera Sverigedemokrat

Långt innan den ”cismans-fria” Statement Festival ägde rum gjordes flera anmälningar mot festivalen till Diskrimineringsombudsmannen (DO), vilket ledde till att DO påbörjade en granskning mot festivalen.

DO hann dock inte ge något besked förrän festivalen ägde rum, då man fastslog att Statement Festival fälls för diskriminering.

”Det var en överträdelse av diskrimineringsförbudet när det på musikfestivalen Statements hemsida och i uttalanden från företrädare inför festivalen framgick att cis-män inte skulle beredas inträde till festivalen”, skriver bland annat DO på sin hemsida.

Enligt ett inlägg på Statement Festivals Facebook var Johannes Norrman, SD-kandidat i förra valet, den enda cis-mannen som tog sig in på Statement Festival 2018. Han har nu skrivit en debattartikel på SvD.se där han bland annat hävdar att arrangören borde ha straffats hårdare av DO. Personerna bakom festivalen riktar sig nu rakt till politikern:

– Johannes, du ser säkert det här. Kan du höra av dig till oss, är du gullig? Vi vill kompensera dig för ditt lidande. Skicka gärna en faktura på 500 pix till Emma Knyckares bolag HYNDA AB. Och jo förresten, vem ska egentligen ta notan på de 43 miljarder som mäns våld mot kvinnor kostar Sverige årligen? Där har vi debatten att bedriva, Johannes! Inte hjärtefrågan ”skydda gruppen cis-män mot förlusten av Statement Festival-upplevelser”, även om de är magiska.

Läs hela inlägget här:

I helgen kickar Statement Festival igång en klubbturné där de bjuder på akter som Mariam The Believer, Lizette Lizette, Min Stora Sorg, Janice med flera. Dessa platser besöks:

- Göteborg, Pustervik, 21 september 2019
- Stockholm, Kraken, 28 september 2019
- Malmö, Moriska Paviljongen, 26 oktober 2019
- Umeå, Väven, 2 november 2019

LÄS OCKSÅ: "En kränkt man står mot 5000 kvinnors upplevda säkerhet"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA