x

Depeche Mode släpper ny dokumentär- och konsertfilm

Depeche Mode släpper ny dokumentär- och konsertfilm

Depeche Mode släpper en ny konsert- och dokumentärfilm inspelad under deras senaste turné, 'Global Spirit Tour'. Filmen som fått titeln Spirits in The Forest är regisserad av deras mångåriga samarbetspartner, den prisbelönte fotografen och filmskaparen Anton Corbijn.

Filmen kommer att visas på biografer runt om i världen den 21 november – one night only. Exat var den visas offentliggörs den 26 september på spiritsintheforest.com.

Spirits in The Forest bjuder dels på liveklipp från bandets turnéavslutning 2018 på Berlins Waldbühne, och dels får vi följa sex Depeche Mode-fans runt om i världen.

”Genom de djupt emotionella historierna från sex speciella Depece Mode-fans visar filmen inte bara hur och varför bandets populäritet och relevans fortsätter att växa, utan ger också en unik inblick i musikens otroliga kraft att bygga communities, hjälpa människor att övervinna motgångar och förena oss oavsett språk, plats, kön, ålder och omständigheter”, lyder en beskrivning av filmen. 

Depeche Mode är kända för att ha en mycket dedikerad fanskara som inkluderar folk i alla åldrar och fans av olika genres, så som goth, post-punk och elektronisk musik men även mer mainstream-orienterade musikälskare, och allt däremellan. Depeche Mode-fans kallas ibland ”devotees”, efter albumet Songs Of Faith and Devotion från 1993.

LÄS OCKSÅ: Postumt album från Leonard Cohen på väg – hör ett första smakprov

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA