x

Close-Up Magazine går i graven

Close-Up Magazine går i graven

Den svenska musiktidningen Close-Up Magazine lägger ner sin tidningsverksamhet. Detta framkommer i och med deras senaste nummer som kom ut idag. Omslaget pryds av ett upp-och-nedvänt kors och texten "Close-Up Magazine 1991 - 2019".

Första numret av Close-Up Mazine kom alltså ut 1991 och är den mest långlivade svenska rocktidningen genom tiderna. Den inriktar sig på tyngre och mer extrema musikformer – framför allt death/thrash/black metal och hardcore/punk.

Pierre Hellqvist, Sonic Magazines chefredaktör, gick ut med nyheten på sin Instagram. Där skriver han bland annat: "Tack för allt. Har vetat om det en tid men fällde ändå en tår när det sista – efter 28 års existens – numret av Close-Up damp ner."

Läs hela hans inlägg:

Förutom tidningen har Close-Up Magazines chefredaktör, Robban Becirovic, även hållit sig sysselsatt med festivalen/kryssningen Close-Up-båten.

– Jag kör på som vanligt med båtarna och kanske lite andra konserter, på hobbynivå. Jag har svårt att hålla mig borta från den scen som upptagit större delen av mitt vakna liv sedan 1987, säger han till GAFFA.

SENASTE: Nick Cave med glädjande nyheter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA