x

Simple Minds firar 40 år med 3 arenakonserter i Sverige

Simple Minds firar 40 år med 3 arenakonserter i Sverige

Simple Minds firar 40 år med en stor världsturné 2020. Med Jim Kerr och Charlie Burchill i spetsen gör bandet tre stopp i Sverige.

– Simple Minds är annorlunda nu, säger Jim Kerr i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi är inget lagrat rockband, utan vi har ändrat vår uppställning för att det är så fantastiskt att ha så många musiker ombord. Jag är tacksam för den karriär vi har haft, men jag är samtidigt tillräckligt galen för att tro att vi fortfarande kan nå nya nivåer. Det här är vad vi gör – vi skriver, spelar in och spelar live.Simple Minds har gjort en anmärkningsvärd resa sen debutskivan Life In A Day släpptes 1979. Under 80-utvecklades de till ett givet arenaband. Längs vägen toppade de den brittiska albumlistan fem gånger, hade stora hits på bägge sidor om Atlanten, sålde över 60 miljoner skivor och fyllde arenor runtom i världen.

Men historien slutar inte där. Efter att ha tagit en paus återvände de 2014 med albumet Big Music. Samma år vann de Q Inspiration Award, så det är inte så underligt att Manic Street Preachers, Moby, Primal Scream och många fler rankar Simple Minds som en av sina främsta inspirationskällor.

Här ser du bandet:
4 mars: Göteborg | Partille Arena
6 mars: Stockholm | Annexet
8 mars: Malmö | Malmö Live

Biljetterna till samtliga tre konserter släpps 4 oktober klockan 10:00 via fkpscorpio.se.

LÄS OCKSÅ: Metallica ställer in turné – James Hetfield på rehab


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA