x

Politiker: "Nickelback är socialister"

Politiker: "Nickelback är socialister"

Slutar den amerikanska presidenten någonsin att förvåna oss? Här om dagen tweetade Donald Trump ut en välkänd meme där man ser Nickelback-sångaren Chad Kroeger hålla fram en fotoram, i ett försök att kritisera den förre viceprecidenten Joe Biden som fanns med på det inramade fotot. 

När nyheterna nådde de kanadensiska rockarna bestämde de sig för att anmäla tweeten på upphovsrättsliga grunder och innehållet i Trumps tweet försvann. 

Vi lever verkligen i en besynnerlig tid när nyheter som dessa ens existerar och efterspelet har varit minst lika bisarrt. På den konservativa TV-kanalen FOX kunde man under en nyhetssändning på torsdagen få se när den republikanska kongressledamoten Rodney Davis förklarade för tittarna att Nickelback är socialister och att hans generation men även hans förfäders generationer har arbetat hårt för att motverka samhälliga plågor som "Emo-pop-ballad-90-tals-rock-band". 

Nickelback som ofta fått kritik för sin ganska simpla musik får nu stort stöd från omvärlden som verkar uppskatta bandets beslut att vägra låta Trump använda dem som ett språkrör för Trumps propaganda. Detta skriver CoS.

Något oväntat stöd kom i form av en tweet från den forne Nirvana-basisten Krist Novoselic som berättar att han älskar Nickelback och att USA som nation fungerar just för att det finns en dragkamp mellan socialismen och kapitalismen.

LÄS OCKSÅ: MEST LÄST: Dave Grohl i tårar efter Weezers Nirvana-cover – se klipp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA