x

Ny undersökning: Unga dissar albumformatet

Ny undersökning: Unga dissar albumformatet

En ny undersökning gjord av den franska streamingtjänsten Deezer visar att yngre konsumenter av musik väljer att bortse från den traditionella albumstrukturen och istället vara selektiva i sitt lyssnande, det rapporterar Dancing Austronaut.

Komponerandet av spellistor på streamingtjänster som Deezer och Spotify har visat sig vara såpass populärt att ett oroande antal av ungdomarna som tillfrågades, närmare bestämt 15% av publiken under 25 år har aldrig lyssnat på ett album i sin helhet. Det kanske inte kommer som en chock då de flesta av oss blivit så bekväma med att kunna plocka ut guldkorn från våra favoritplattor och kombinera passande artister med varandra sömlöst.

Trösten kan däremot finnas i att hela 74% medger att sannolikheten för att de skulle lyssna på ett album från början till slut ökar efter att de sett en artist eller grupp live. Vi har dessutom under senare år sett en ökning i försäljningen av vinyler, kan det betyda att vi får se en ny vår för albumlyssnandet?

Undersökningen begränsade sig till 2000 britter och har uppmärksammats i flera medier inför National Album Day som infaller den 12 oktober. 

LÄS OCKSÅ: Junior Brielle söker förband


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA