x

Queen ger Trump nya problem

Queen ger Trump nya problem

Vi skrev under förra veckan om Donald Trumps olovliga användande av Princes Purple Rain under ett evenemang i den framlidnes popstjärnans hemstad Minneapolis, nu har har den amerikanska presidenten trampat i klaveret ännu en gång, detta rapporterar CoS

Denna gång har den hårfage forne realitystjärnan valt att förse sig med ännu en klassiker för att främja sina budskap och än en gång fått gå det sedvanliga motståndet till mötes. Valet föll nu på We Will Rock You, Queens monsterklassiker från 1977 års News Of The World.

Representanter för det omåttligt populära rockbandet var snabba med att deklarera att de vidtagit juridiska åtgärder i det upphovsrättsliga ärendet.

Låten användes i samband med en kampanjvideo som delades på Trumps Twitter under onsdagen förra veckan och har sedermera tagits bort men ska under sin korta stint i cyberrymden ha nått över en miljon av den kontroversiella presidentens följare.

Det är inte första gången "The Donald" gett sig i kast med att använda alster signerade Mercury och co. Så tidigt som 2016 använde han sig av segerhymnen We Are The Champions under det republikanska national-konventet. Strax därefter gjordes ett flertal intervjuer där den legendariska gitarristen från Queen, Brian May förklarade att bandet inte hade någon som helst önskning att associeras med den då blivande "ledaren av den fria världen".

 

LÄS OCKSÅ: Politiker: "Nickelback är socialister"

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA