x

Rammstein-frontaren kommer hit med sitt Sverigekopplade projekt

Rammstein-frontaren kommer hit med sitt Sverigekopplade projekt

Nu i november släpper den tysk-svenska powerduon Lindemann album nummer två: F&M, som följs upp av en unik turné, enligt ett pressmeddelande från arrangören Live Nation.

Rammstein-sångaren Till Lindemann och svenska multi-instrumentalisten Peter Tägtgren (skaparen av legendariska svenska metalband som Pain och Hypocrisy) är ansvariga för projektet.

Efter albumets släpp åker duon ut på en Europaturné där man stannar i åtta länder. I februari gör duon Stockholm och det blir bandets enda stopp i Sverige på denna turné.Fyra år efter släppet av deras debutalbumn Skills In Pills, som toppade Tysklands albumlistor, kan vi nu räkna med nästa kapitel i bandets saga: F&M serverar tyska texter till skillnad från debuten, som var på engelska.

Startpunkten för de nya låtarna startade på ett oväntat sätt: genom Hamburgs Thalia Theater där en modern tolkning av Hans & Greta gjordes och fem av låtarna från uppsättningen kommer nu med på albumet – tillsammans med sex nya kompositioner.

Första singeln, Steh Guf, släpptes i mitten på september och är en hårt slående låt som genast tog plats på topp-10 listan i Tyskland. Musikvideon regisserades av kända regissören Zoran Bihac, som tidigare arbetat med både Rammstein och Lindemann.

Musikvideoinspelningen skedde i Kazakstan där en känd svensk i form av Peter Stormare spelade huvudrollen.Du ser duon på Münchenbryggeriet i Stockholm 27 februari. Biljetter släpps fredag 8 november kl. 10.00 via LiveNation.se.

Se en ännu färskare video (släpptes 1 november) här:

LÄS OCKSÅ: Rage Against The Machine återförenas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA