x

Cyberattack mot svenskt biljettsystem – "Skicka mer Losec"

Cyberattack mot svenskt biljettsystem – "Skicka mer Losec"

I samband med Kungliga Operans släpp av biljetter till den extrainsatta matiné-föreställningen med Kite har det uppstått problem. Detta orsakar huvudbry hos både fans och arrangör, i eventet på Facebook hålls en underhållande dialog de båda emellan. 

Kungliga Operan meddelar att det skett ett medvetet intrång och att de jobbar på en lösning tillsammans med biljettjänstens utvecklare. De som imorse stod i kö för släppet ska ha kastats ur kön när någon eller några försökt förbigå systemet för att haffa sina egna plåtar, dålig stil tycker samtliga berörda.

– Vi har pausat även försäljningen. Vi har en issue med att vår kövägg har bypassats av några användare. Då blir det knas när servern får för många anrop samtidigt. Då skjuts biljettsystemet i sank. Tyvärr. Vi önskar att det inte var så, men nu är det var det är. Vi söker svar och går igenom loggar.

Vi ber om ursäkt igen. Vi måste se vad som händer. Återkommer.

Ps. Skicka mer Losec. Nu.

Så löd arrangörens ursprungliga uttalande på det sociala mediet, kort därefter gav de en statusuppdatering där de fastställde problemet.

– Vi har alltså upptäckt ett inte OK beteende med anrop mot vår biljettserver. Det är ett medvetet angrepp och vi jobbar med att hitta mer information. Vi är lika besvikna som ni är. Vi är tyvärr inte immuna mot att folk försöker hacka oss.
Vi älskar er alla Kite-fans – kanske någon (?) älskar lite för mycket? Men vi håller god ton nu och försöker lösa det, OK?

Vi hoppas alla Kite-anhängare lyckas få tag på sina biljetter och följer Operans agerande med popcornen redo. 

LÄS OCKSÅ: Way Out West skickar ut huvudakt – och släpper billigare biljetter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA