x

"Jag vill att Kite ska stoppas"

"Jag vill att Kite ska stoppas"

I en mycket underhållande krönika skriver journalisten och Arbetet-medarbetaren Christoffer Röstlund Jonsson träffande om medias fulla fokus på den cyberattack som Kungliga Operan drabbades av i samband med att de släppte biljetter till syntduon Kites spelning. Detta samtidigt som svensk media fullkomligt struntade i att det ikoniska heavy metal-bandet Judas Priest skapade biljettkaos och sålde ut Dalhalla i ett nafs.

"Har ni läst något om det här, att hårdrock gjorde kaos? Nej, såklart ni inte har. Däremot har ni läst, sett, hört oceaner om att syntharna i Kite nyligen fått Operans försäljning att självdö.", skriver han bland annat.

Han går vidare in på villka Kite är, för den som har missat.

"Vet du inte vilka Kite är ska du inte må dåligt över det. Nästan ingen känner till eller bryr sig om den här svenska synthpopduon.

Såvida man inte bor i Stockholms innerstad och jobbar med att kontrollera rikets journalistik. Eller känner Fredrik Strage. Eller är Fredrik Strage, som sedan 2008 stadigt uppmärksammat Kite en gång i veckan i DN eller TV4."

Håller Christoffer Röstlund Jonsson på att skapa ett nytt krig mellan syntare och hårdrockare? Det återstår att se. Vi råder dig att läsa hela krönikan, för hur du än känner i frågan så kommer du att må bra av en sådan här utläggning.

LÄS OCKSÅ: Ghost-frontaren prisas i Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA