x

Gerard Way: "Jag vet inte om en återförening någonsin skett, om inte nu"

Gerard Way: "Jag vet inte om en återförening någonsin skett, om inte nu"

Nu är det väl ingen som missat att emo-alternativrockarna i My Chemical Romance har återförenats. Enligt sångaren Gerard Way var det däremot inte alltid någon självklarhet att det någonsin skulle hända, kanske ska vi skatta oss lyckliga att medlemmarnas scheman tillät det just nu, för av Ways ord att döma så hade en comeback längre fram bara blivit för konstigt. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11.15.19

A post shared by My Chemical Romance (@mychemicalromance) on

I en intervju med långtida medarbetaren Geoff Rickly för tidningen Kerrang! berättar Rickly som bland annat producerade MCR:s skiva I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love om när han närmat sig ämnet återförening under ett samtal med bandets frontare fick höra att det mer eller mindre var nu eller aldrig. 

Att vänta ytterligare några år menar Way hade gjort saker och ting komplicerade.

– Jag tror inte att jag personligen hade kunnat komma tillbaka till den sinnestämningen, jag hade nog distanserat mig för mycket och det hade blivit konstigt.

Rickly menar att han förstår sin väns farhågor och förklarar:

– Ibland går det bara för lång tid, men jag är glad att de gör det. 

My Chemical Romance har hittills bara bekräftat sporadiska spelningar i Oceanien och Asien utöver sin verkliga comeback-spelning i Los Angeles, däremot är vi många som hoppas på att den 'svarta paraden' marcherar förbi fler städer på vägen.  

LÄS OCKSÅ: Därför återförenas Mötley Crüe – igen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA