x

Talar ut efter sitt oväntade avhopp – "jag tror att jag sågs som ett hot"

Talar ut efter sitt oväntade avhopp – "jag tror att jag sågs som ett hot"

Till fansens glädje meddelade Sleater-Kinney tidigare i år att de skulle släppa nytt album. I samband med det gjorde GAFFA en längre intervju med bandets frontare Carrie Brownstein. Vid den tidpunkten var bandet fortfarande en trio – sedan följde ett oväntat avhopp när trummisen Janet Weiss (mitten i bilden ovan) tackade för sig kort inpå deras comeback med albumet The Center Won't Hold, med release i juli.

Bandet kommenterade avhoppet med att de var “heading in a new direction”. Men i nyligen gjord intervju i trumpodden The Trap Set berättar Weiss mer om händelsen.

gallery_large

(Omslaget till The Center Won't Hold)

– Jag frågade: "är jag bara trummisen nu?" Och Brownstein och Tucker sa "Ja". Och jag frågade "Kan ni säga om jag får tillföra lika mycket som er kreativt?" De sa "nej". Så jag lämnade bandet, säger hon i poddavsnittet och fortsätter:

– Jag kommer aldrig mer spela med två sådana personer. De är helt unika, otroliga, intuitiva musiker. Men jag kan inte vara i ett band där vi inte är på lika nivå. Speciellt inte med tanke på vad gruppen representerar: jämlikhet […] Hur kan vi slåss för jämlikhet och inte ha det i bandet?

gallery_large

(Sleater-Kinney, nu som duo. Foto: Nikko Lamere)

I intervjun vill hon samtidigt deklarera att de andra inte är några onda personer.

– Jag tror bara att de två är så samkörda och de håller med varandra om nästan allt. De tänkte bara: "vi ska ta det här bandet någonstans, och vi vill bestämma över den biten." Jag tror att jag sågs som ett hot beträffande var bandet ville ta vägen. Och det kändes inte bra.

LÄS OCKSÅ: Den här gigantiska Jesus-bebisen ser exakt ut som Phil Collins


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA