x

Dave Grohl upplyser oss om något vi alla redan visste

Dave Grohl upplyser oss om något vi alla redan visste

En gång i tiden var Dave Grohl med i kanske världens coolaste band, med Kurt Cobain som frontare. En man som kunde få en hel generation att tycka att det var trendigt med cardigans. Under ett tag stod Nirvana on top of the world. 

Spola fram i runda svängar 30 år och trebarnsfarsans framtoning har mjuknat en hel del. 50-åringen bältar fortfarande ut allsångsvänliga moderna rockklassiker inför hundratusentals människor år ut och år in, men han ställer sig ödmjuk till faktumet att han kanske inte är lika ball som han en gång var.

– First of all, we are all dads, and you’re right, we’re a rock band … Look, I’m 50 years old, I have fucking grey hair … But you know, the thing is, I have never considered our band cool, and I like that.

Under en intervju i den amerikanska komikern Whitney Cummings podcast, Good For You, beskriver hon Grohls Foo Fighters som ett "coolt band", varpå Dave avbryter och frågar om hon hört talas om fenomenet "dad rock". Han går sedan vidare med att säga att det är precis vad Foo Fighters är, dad rock, rapporterar NME

Vidare i intervjun berättar Everlong-sångaren att bandet förmodligen aldrig varit särskilt hippa eller coola, att de alltid försökt att verka någonstans i periferin av vad som varit populärt för tillfället. 

Hur som helst är det väl uppfriskande med en ödmjuk rockstjärna, men vad hade vi inte förväntat oss från "the nicest guy in music".

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson uppträder under akut stödgala


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA