x

Säg hej till Sveriges första artist-chatbot – Bot Kaspers

Säg hej till Sveriges första artist-chatbot – Bot Kaspers

Vi känner boten Anna sen tidigare men det här är nåt helt annat. Nu är nämligen Sveriges första artist-chatbot här: Bot Kaspers. Som namnet antyder så skapades den för det välrenommerade bandet Bo Kaspers Orkester och lanserades i samband med släppet av deras tolfte album 23:55.

I chatboten får man möjlighet att chatta med bandet med hjälp av förprogrammerad information som svarar på fansens frågor. Chatboten är integrerad i bandets Messenger-funktion på deras officiella Facebooksida och är live fram tills nyårsafton.

– Användandet av ny teknologi som Artificiell Intelligens för att marknadsföra våra artister och deras musik är nytänkande och öppnar upp för ett helt nytt sätt för fansen att interagera med sina favoritartister när som helst på dygnet. Det känns extra kul att få göra det här projektet med Bo Kaspers Orkester som har spelat tillsammans i över 28 år, säger Linnea Reinhold på skivbolaget Sony Music i ett pressmeddelande.

Chatboten är framför allt skapad för att ge fansen en chans att på ett lättsamt och kreativt sätt komma närmare bandet. Flera timmars intervjuer ligger till grund för innehållet där bandet berättar om sitt nya album, bakgrunden till specifika låtar, turnéminnen, deras historia och man får även möjlighet att lära känna alla bandmedlemmar bättre. Fansen kan dessutom testa sina kunskaper genom att göra bandets lyric quiz och få chansen att vinna biljetter till deras kommande konserter.

Vi på GAFFA testade Bot Kaspers med ett inte helt lyckat resultat. Kolla in konversationen här:

gallery_large

gallery_medium

gallery_large

Testa själv här.

Lyssna på det nya albumet här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA