x

Ungern drar sig ur Eurovision – "homosexuell flottilj"

Ungern drar sig ur Eurovision – "homosexuell flottilj"

Ungern har bestämt sig för att lämna Eurovision Song Contest. Enligt källor till tidningen Guardian har det att göra med eventets HBTQ-vänliga inställning.

Kanalen MTVA, som skulle ha sänt tävlingen, har dock inte lagt fram en förklaring till varför den nu väljs bort, men en källa inom det regeringsvänliga public service-bolaget MTVA menar att den allmänna uppfattningen bland medarbetarna var Eurovisions starka koppling och popularitet inom HBTQ-världen.

– Jag välkomnar beslutet, inklusive ur ett perspektiv för mental hälsa, att Ungern inte kommer att delta i denna homosexuella flottilj som den här internationella musiktävlingen har reducerats till, säger András Bencsik, chefredaktör för ett regeringsvänligt magasin, enligt Guardian, rapporterar Aftonbladet.

Ungern leds sedan en tid tillbaka av den högerpopulistiske premiärministern Viktor Orbán som många gånger har påpekat att äktenskap bara kan vara mellan en man och en kvinna. Hans parti har också de senaste månaderna blivit än mer tydlig med sin antigay-retorik, skriver Guardian.

LÄS OCKSÅ: Melodifestivalen 2020 – här är alla bidrag


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA