x

Tillbaka efter 19 års albumtystnad – "en extremt utdragen process"

Tillbaka efter 19 års albumtystnad – "en extremt utdragen process"

16 år efter tredje albumet, 2016, avslöjade Misery Loves Co att de återvänder till scenen. Det svenska industrimetalbandet skulle sedan släppa några singlar och göra några festivalspelningar och ett gäng klubbkonserter. Och idag är de tillbaka med ett nytt album, 19 år efter senaste fullängdaren Your Vision Was Never Mine To Share.

Skivan går under titeln Zero och blir deras fjärde i ordningen. Musikaliskt bjuder Zero på en bred palett av influenser som – precis som tidigare – gjort Misery Loves Co. kända. Från goth till alternativ rock och från ambienta ljudlandskap till dödsmetall. Och som alltid är det med samma industriella touch som förr.
 
– Det känns aningen surrealistiskt men framför allt otroligt bra att vi nu äntligen får ut skivan. Det har varit en extremt utdragen process. Men nu är den här och vi är så sjukt nöjda alla tre. Zero är allt vi ville att den skulle vara, säger bandets sångare Patrik Wirén till GAFFA.
 

På 90-talet samlade Misery Loves Co. en stor publik i bland annat England och vann en svensk Grammis 1998 för skivan Not Like Them. De nominerades även till en Grammis 1995. Misery Loves Co. har tidigare turnerat flitigt med akter som Thåström, Slayer, Paradise Lost, Machine Head och Deftones.

LÄS OCKSÅ: 10 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA