x

Laleh överraskar med albumsläpp – "det här är bara början"

Laleh överraskar med albumsläpp – "det här är bara början"

Mellan turnéer och artisteriet har Laleh skrivit och producerat musik för andra artister. På "Postcards" har hon spelat in egna akustiska versioner av några av dessa låtar samt en ny låt, en duett med Jacob Banks som är en av artisterna som hon jobbat mycket med.

– Det finns något magiskt i mötet med andra människor, inte minst som producent, att få spela in andra sångröster och skapa något nytt utifrån en helt annan person, säger Laleh i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Som när det gällde att skapa den ärligaste låten för Demis (Lovatos reds. anm.) röst, när hon efter att ha berättat sin story säger ”so I really need to sing this out” och sträcker ut armarna, så vi skrev Stone Cold. Eller hur busigt det kändes att sitta med Ellie i en stor tom studio, två ensamma tjejer bakom mixerbordet, speciellt efter att jag just läst i Billboard magasinet att bara 2% av musiken produceras av tjejer. I mötet med andra har jag fått se hur lik och olik jag är många av dem andra artisterna och det har varit lärorikt och inspirerande för mig, jag vill fira detta kapitel med denna skiva. Det här är bara början!

Postcards släpps endast digitalt nu på fredag 20 december. Det är hennes åttonde studioalbum och sammanfattar hennes första fem år i Los Angeles dit hon flyttade 2014.

Postcards låtlista:

Winner (originalartist: Ellie Goulding, skriven av Laleh Pourkarim & Ellie Goulding)
Be Good To Me (originalartist: Jacob Banks, skriven av Laleh Pourkarim, Jacob Banks, Jonathan Percy Stalker Saxe, Pierre-Luc Rioux & Yonatan ”xSDTRK” Ayal)
City Dove (originalartist: Tori Kelly, skriven av Laleh, Tori Kelly & Ilya Salmanzadeh)
Coffee feat. Jacob Banks (Nyskriven av Laleh Pourkarim och Jacob Banks)
Stone Cold (originalartist: Demi Lovato, skriven av Laleh Pourkarim, Demi Lovato & Gustaf Thörn)
Like This (originalartist: Shawn Mendes, skriven av Laleh Pourkarim, Shawn Mendes & Gustaf Thörn)
Run For The Mountain (Nyskriven av Laleh Pourkarim & Jacob Banks)
Lost And Found (originalartist: Ellie Goulding skriven av Laleh Pourkarim, Max Martin, Joakim Berg, Ellie Goulding & Carl Falk)
Safe (originalartist: Daya, skriven av Laleh Pourkarim, Joel Little & Grace "Daya" Tandon)
Yes (originalartist: Demi Lovato, skriven av Laleh Pourkarim & Demi Lovato)

MEST LÄST: Jocke Berg tonsätter Astrid Lindgren


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA