x

Han spelar Bob Dylan i ny film om ikonen

Han spelar Bob Dylan i ny film om ikonen

Förväntningarna är höga inför den kommande filmen om Bob Dylan och nu står det klart att det blir Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) som kommer att spela rollen som Dylan. Filmsajten Deadline var först med att skriva om projektet med arbetstiteln Going Electric. Inspelningarna planeras starta i vår.

Enligt Deadline arbetar Dylan tätt med regissören James Mangold, hans manager Jeff Rosen ska producera och Jay Cocks har jobbat med manus. Mangold som också står bakom Johnny Cash-filmen Walk The Line från 2005 var förra året bioaktuell med filmen Ford v. Ferrari, i vilken Christian Bale och Matt Damon spelade huvudrollerna.

Den kommande filmen ska följa Bob Dylan vid tiden kring den kontroversiella konserten på Newport Music Festival 1965, då han till publikens förtret bytte ut sin akustiska gitarr mot en elektrisk. 

Dylans uppträdande på folkestivalen och det musikaliska stilskiftet han genomgick har ofta refererats till som ett av de viktigaste ögonblicken i populärmusikens historia, och skildrades i Todd Haynes film I’m Not There från 2007.

LÄS OCKSÅ: Rockstjärnan kallade Greta Thunberg hjärntvättad – nu svarar miljöaktivisten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA