x

Artister donerar miljoner till Australien

Artister donerar miljoner till Australien

Flera stora artister sluter upp för att på olika sätt stötta de drabbade och arbetet med att bekämpa de extrema skogsbränderna som härjar i Australien just nu.

Världsstjärnor som Pink och Elton John har öppnat plånboken och skänkt stora summor (Elton John skänkte en miljon dollar), indieartister som Courtney Barnett har hållit välgörenhetskonserter och somliga har visat sitt stöd på plats som artisten Lizzo som gav välgörenhetsorganisationen Foodbank Victoria en hjälpande hand genom att dela ut mat till behövande som drabbats av bränderna.

Metallica har också bidragit genom stiftelsen All within my hand. Dit samlar bandet vanligtvis in pengar till nationella och lokala hjälporganisationer som de sedan väljer ut och skänker pengar till under sina turnéer. I samband med spelningen på Ullevi förra året donerade de tillexempel 300 000 kronor till Göteborgs stadsmission.

På Facebook skriver bandet att de är förtvivlade över den förödelse bränderna skapar för både människor, djur och miljön i Australien. Och meddelar att de skänker 750,000 australiensiska dollar till NSW Rural Fire Service.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA