x

John Grant återvänder till Sverige – 10 år efter den kritikerhyllade debuten

John Grant återvänder till Sverige – 10 år efter den kritikerhyllade debuten

Senaste albumet Love is Magic från i fjol var en syntig historia präglad av 80-talsinspiration som Eurythmics och New Order men när John Grant nu ger sig ut på turné gör han det i duoutförande ihop med sin mångårige pianist Chris Pemberton.

– Sålunda har vi en avskalad föreställning att vänta där Grant gör intima versioner av favoriter från den egna katalogen, kanske inte så lite med anledning av att klassiska debutalbumet Queen Of Denmark i år firar tioårsjubileum, hintar arrangören Luger i ett pressmeddelande.

John Grant är en hyllad crooner som började sin bana i amerikanska indierockbandet The Czars. På sitt första soloverk Queen Of Denmark, som utnämndes till 2010 års bästa av Mojo, hamnade högt upp på GAFFAs lista över 2010-talets bästa album och där för övrigt Midlake stod för komp, varvade han komik och tragik över sublim softrock.

Efterföljande skivor har alltmer fört in Grant, sedan flera år bosatt på Island, i elektroniska ljudvärldar men 2014 gav han också ut det storslagna livealbumet John Grant And The BBC Philharmonic Orchestra: Live In Concert.

29 april ser du John Grant på Göta Lejon i Stockholm. Biljettsläpp sker fredag 17 januari klockan 10.00.

BEKRÄFTAT: Hon står bakom titellåten till den kommande Bond-filmen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA