x

Radiohead öppnar bibliotek – på nätet

Radiohead öppnar bibliotek – på nätet

Radiohead-fan? Då kan du skatta dig lycklig nu när bandet har tagit saken i egna händer och samlar massor av material på sin egen hemsida. Idag lanserar gruppen ett helt eget onlinebibliotek: Radiohead Public Library
 
Biblioteket, som hittas via Radiohead.com, består av ett omfattande arkiv av ljudmaterial, visuellt material och fysiska produkter. Från och med idag kan besökare på hemsidan skapa ett eget bibliotekskort och medlemsnummer, och därmed få tillgång till detta arkiv relaterat till bandets katalog.

gallery_large
(Foto: Danny Clinch) 

För att inviga biblioteket kommer Colin och Jonny GreenwoodEd O’BrienPhilip Selway och Thom Yorke turas om att vara bibliotekarie i en dag mellan 20 och 24 januari. Varje bandmedlem kommer under sin dag att presentera ett eget urval av arkivmaterial på bandets sociala medier. 
 
I samband med bibliotekets invigning släpper Radiohead musik som tidigare inte varit tillgänglig för streaming och nedladdning, inklusive bandets debut-EP Drill, I Want None of This från välgörenhetsskivan Help!, samt EP:n TKOL RMX innehållande åtta remixer. 

KRÖNIKA: "'Skandaltalet' gjorde hela P3 Guld"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA