x

Lyssna på Freja The Dragons Jocke Berg-samarbete

Lyssna på Freja The Dragons Jocke Berg-samarbete

Freja The Dragon är Stockholmsbaserade artisten, låtskrivaren och producenten Freja Drakenbergs alter ego. Under detta alias har hon skrivit, producerat och arrangerat musik tillsammans med Björn Yttling (Peter Bjorn And John, Lykke Li, Primal Scream, med flera), men också med en av Sveriges största artister: Kents Joakim Berg.
 
Hennes första singel Tell Me I’m Wrong släpptes i början av 2019, följt av en akustisk version. Under hösten kom singeln Give It All Up, första singeln från hennes kommande debut-EP. I fredags, 17 januari kom då den andra EP-singeln, som också är titelspåret: Long Gone Girl, skriven av Freja tillsammans med Björn Yttling och Joakim Berg.
 
Long Gone Girl är enligt ett pressmeddelande en kärlekshistoria mellan två personer där avsaknaden av kommunikation är ett så starkt störningsmoment att relationen aldrig kommer att fungera.
 
 
Ända sedan uppväxten har musiken tagit upp det mesta av Freja Drakenbergs tid. Efter att ha tagit examen på Musikhögskolan i Stockholm 2016 började honatt assistera Björn Yttling i studion vilket ledde till att hon följde med Peter Bjorn And John som slagverkare, gitarrist och vokalist på deras världsturné för albumet Breakin Point. Väl hemma började Freja och Björn att experimentera i studion, vilket i sin tur blev embryot till det som skulle bli Freja The Dragon.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA