x

Ozzy Osbourne talar ut om sin hjärnsjukdom

Ozzy Osbourne talar ut om sin hjärnsjukdom

71-årige Ozzy Osbourne berättar nu att han har Parkinsons Sjukdom. Han gick ut med det i en intervju i den amerikanska morgonshowen Good Morning America på ABC News. Även Ozzys fru och manager Sharon Osbourne och hans barn Jack och Kelly deltog i intervjun.

Rockikonen fick diagnosen i februari 2019.

– Det är Parkinsons 2, säger Sharon Osbourne i intervjun och fortsätter:

– Det finns så många olika typer av Parkinsons; det är inte på något sätt en dödsdom, men det påverkar vissa nerver i din kropp. Och det är en sån sjukdom som gör att du kan ha en bra dag, en bra dag och så en riktigt dålig dag.

Se intervjun här:

Parkinsons är en kronisk hjärnsjukdom. Skakningar är ofta första symtomet, men det symtom som ger mest besvär är rörelsefattigdom. Att rörelser blir svåra att sätta igång och allt mindre. I tidiga stadier av sjukdomen yttrar sig detta som dålig rörelseförmåga i armarna, nedsatt skrivförmåga och svaghet i rösten.

Redo för Sverige

Det har varit många turer kring Ozzy Osbournes kommande Sverigekonsert och nu förstår vi varför. På grund av sjukdomen ovan har rockikonen tvingats skjuta upp datumet två gånger. Men legendaren är sedan en tid tillbaka inställd på att göra Friends Arena i Stockholm, 5 december 2020. Som special guests står fortfarande Judas Priets och svenska Hardcore Superstars.

I ett tidigare publicerat pressmeddelande hälsar Ozzy:

– Jag ser fram emot att komma igång igen, men ni måste bara ha lite mer tålamod. Jag vill vara 100% redo när jag kommer ut och ”knock your fucking socks off.” Jag går inte i pension. Jag har fortfarande gigs kvar att göra och det är även ett nytt album på väg. Till mina fans, jag tackar er ödmjukast för ert tålamod, er lojalitet, jag älskar er.

SENASTE: Sverigeaktuella Sum 41 ställde in spelning – efter explosion


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA