x

Johnossi hyllar klassisk skräckis i ny video – "Jagande, psykologisk och lite psykedelisk”

Johnossi hyllar klassisk skräckis i ny video – "Jagande, psykologisk och lite psykedelisk”

Johnossi släpper nya albumet Torch // Flame 28 februari som efterföljs av en lång Europa- och Sverigeturné senare i vår. Men redan nu ger de ut singeln Echoes med tillhörande video med bilder från skräckfilmen Night Of The Living Dead från 1968.
 
gallery_large
 
– Vi hade en idé om att göra en video som kändes jagande, psykologisk och lite psykedelisk, säger John Engelbert i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
Nathalie (Engelbert, reds. anm.) har sedan länge varit ett fan av svartvita skräckfilmer från 1960-talet och har under en tid velat göra något med filmmaterialet i Night Of The Living Dead. När hon hörde Echoes kände hon direkt att det skulle passa ihop. Vi valde ut några scener från filmen och la till några enkla (och kassa) effekter och började bygga vår egen story. Filmens originalklippning och låtens rytm och puls stämde förvånande väl överens redan från början.
 
Johnossi har fått tillåtelse av den avlidne regissören George A. Romeros dödsbo att använda fimmaterialet.
 
Se videon här:
 
 
Echoes handlar om att vara driven av sitt ego och skammen och de mörka tankarna som kommer med att vara en destruktiv person.
 
– Det här var första låten vi skrev för nya albumet och den satte tonen, säger John Engelbert.
 
 
Johnossis senaste album Blood Jungle kom 2017. Då samarbetade de med mer poporienterade producenter. På nya albumet Torch // Flame är det istället Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Viagra Boys, Refused med flera) som stått för produktionen och resultatet sägs vara råare.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA