x

Punkikon tar sin festival till Sverige

Punkikon tar sin festival till Sverige

Musik- och ölfestivalen Punk In Drublic kommer i år till Europa och Sverige. Det är NOFX:s Fat Mike som ligger bakom konceptet som i sommar möter Malmö och Mölleplatsen. 

Kolla in alla klara akter med arrangörens kommentarer:

NOFX
California-punkarna NOFX behöver knappast någon introduktion. Efter starten 1982 har de kommit att bli en av scenens mest framstående och betydelsefulla band. 1994 kom den ikoniska plattan "Punk in Drublic", ett av många släpp i en gedigen katalog proppfull med allsång-vänliga punkklassiker. På med mosh-skorna, i sommar bjuder Fat Mike, El Hefe, Eric Melvin och Erik Sandin på röjkalas!

Pennywise
Pennywise grundades 1988 och har sedan debuten släppt 12 fullängdare och turnerat flitigt, något som de inte verkar sluta med det närmsta taget. Bandet har säkrat en självklar plats i skatepunkens historia!

Circle Jerks
Klassisk hardcore-punk när den är som bäst! Circle Jerks lyckades på bara några år få titeln som ett av de mest inflytelserika hardcore-banden från sin tid och inspirerat giganter som Anti-Flag, Dropkick Murphys och The Offspring. Deras debutalbum ”Group Sex” betraktas än idag som en odödlig klassiker!

Face to Face
Face to Face hade en stor roll i 90-talets punkrock-våg och bidrog till att föra punkrocken till den stora massan. Bandet gjorde ett uppbrott 2004, men har sedan återföreningen 2008 levererat ny musik och ständigt energifyllda live-framträdanden.

Ytterligare två namn presenteras framöver. Alltihop kan du ta del av 7 juni på Mölleplatsen i Malmö.

LÄS OCKSÅ: 21 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA