x

Svensk rockfestival återkommer – trots allt

Svensk rockfestival återkommer – trots allt

I december meddelade Folkets Park i Malmö att man kommer att dra ner på antalet liveevent under sommartid, men alla rockers kan sitta lugnt i båten. Nu står det nämligen klart att Malmö Rock Festival återkommer.

– Det drog ut på tiden innan vi hade avtalen på plats, men nu är allt klart och vi är sjukt peppade inför årets festival, det nya stora området längre in i parken känns superspännande, säger produktionsansvarig Martin Nilsson i ett pressmeddelande.

Det dröjde alltså in på 2020 innan Malmö Rock Festival kom igång med biljettförsäljningen, detta på grund av att Folkets Park genomför en del förändringar inför säsongen 2020. Stora scenen ska flyttas och parken tvingas samtidigt att dra ner på antalet event under sommartid. Malmö Rock Festival har emellertid fått grönt ljus och nytt för i år är bland annat att festivalen flyttar längre in i parken och att området blir större.

Malmö Rock Festival arrangerades första gången 25 maj 2019 och då uppträdde artister som Lok, Hardcore Superstar och Evergrey med flera. Då hade man drygt 1 000 besökare medan det nya området har en kapacitet på hela 5 500 personer. Föreningen Rock Stage Malmö som driver Malmö Rock Festival drömmer om att i framtiden kunna förvandla hela Folkets Park till festivalområde och kunna köra festival två/tre dagar i sträck, med massor av band från hela världen.

– Vi hade naturligtvis några barnsjukdomar förra året, som lite för få toaletter och för få kassalinjer till serveringen, detta har vi löst till årets upplaga, säger projektledare Micko Twedberg.

Malmö Folkets Park är enligt samma pressmeddelande den äldsta folkparken i världen. I över 125 år har folk kommit hit för att ha kul, koppla av och njuta.

Malmö Rock Festival 2020 kommer presentera 8-9 artister och går alltså av stapeln den 23 maj, och biljetter hittar du här: https://www.ticketmaster.se/artist/malmo-rock-festival-biljetter/1021488

SENASTE: Punkikon tar sin festival till Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA