x

P3 skrotar program – efter det stora fusket på Spotify

P3 skrotar program – efter det stora fusket på Spotify

I slutet på november förra året uppmärksammade GAFFA det stora Spotify-fusket. Det handlar bland annat om att köpa sig en plats på listor där du garanteras streams. Lyssningarna genereras genom bottar och verkliga konton.

Men det finns också andra sätt att "dopa" sina streams, vilket DN under den senaste tiden har fokuserat på. Tidigare i år avslöjade P4 att radioprogrammet Digilistan kan komma att drabbas av det här allt mer vanliga problemet.

– Det är inte en fråga om att vi kommer ta bort Digilistan, men däremot kanske vi gör om underlaget för vad listan bygger på för siffror, sa Anna Karin Larsson, musikansvarig på Sveriges Radio, då om Digilistans vara eller icke vara.

 

Nu går dock Jonas Westman, redaktionschef för P3 och P4, ut med att de skrotar Digilistan helt, rapporterar SVT.

Till Musikguiden meddelar han att han inte känner sig trygg med att sända Digilistan med tanke på den senaste informationen om streamingfusket.

Digilistan har redovisat låtarna som laddats ner mest i Sverige den senaste veckan och speglar konsumtionen från hela landet och inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik.

Underlaget sammanställs av IFPI Sverige.

MEST LÄST: Punkikon tar sin festival till Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA