x

Anna Järvinen med goda nyheter

Anna Järvinen med goda nyheter

Det är nu nästan fem år sedan Anna Järvinen gav ut sitt senaste album Buren. Men via sina sociala medier kommer artisten med glädjande nyheter, det verkar som att vi äntligen ska få en uppföljare.

Enligt ett infoblad från IFPI som bär på vårens releaser hintas det om ett "glittrande album som påminner om debuten Jag Fick Feeling" och då som nu medverkar Dungen-medlemmar på albumet.

Den hyllade artisten har sedan tidigare gett ut fyra fullängdare. Alla mer eller mindre tokhyllade av den svenska pressen. Den senaste från 2015 tillhör inget undantag. GAFFAs Björn Schagerström gav den fem av sex stjärnor med motiveringen:

"Några spår, som den hypnotiska Jag Ville Alltid Vara, flyter ovanpå lätta beats, något som markerar ett nytt kapitel. Ett uttalat mål för skivan var annars att hålla kvar känslan från när Järvinen på sena kvällar spelar in viskande demos därhemma och det har förstås bidragit till det mer nedtonade och vardagsminnande anslaget. Det matchas av texter vars lika delar varm som krass realistisk poesi som dock aldrig skriver lyssnaren på näsan."

På senare tid har Anna Järvinen bland annat gästat Zander Nords singel Lika Mycket Jag, som kom ut 24 maj.

LÄS OCKSÅ: David Sundin – “Jag förlorade förstapressar med Nirvana och tidiga Bob Hund”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA