x

Watain presenterar festival – "en högtid där Djävulens följeslagare samlas för att dansa och fira i extas"

Watain presenterar festival – "en högtid där Djävulens följeslagare samlas för att dansa och fira i extas"

Uppsala-baserade Watain har under sina 22 år kommit att bli ett av de största namnen inom svensk som internationell black metal. Deras sjätte album Trident Wolf Eclipse släpptes januari 2018 och sedan dess har Watain befunnit sig på en omfattande världsturné kantad av såväl kontroverser som utsålda spelningar.

På Valborgsmässoafton, 30 april, visar bandet upp sig i sin egen hemstad, i form av en egen-arrangerad endags-festival mitt i Stadsparken. Det blir också gruppens stora turnéavslut.

– Datumet är speciellt av flera anledningar, säger bandet i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Först och främst är Valborg eller Walpurgis traditionellt en högtid där Djävulens följeslagare samlas för att dansa och fira i extas, vilket är precis vad vi vill bjuda in till. Sen är ju också Uppsala vida känt för sitt Valborgsfirande, och vi ser det som att vi erbjuder ett välbehövligt, eldigt alternativ till det gamla vanliga student-supandet som vanligtvis tar över hela stan.

Utöver Watain utlovas fyra andra akter som på ett eller annat sätt har anknytning till Watain eller Uppsala.

– Vi vill att festivalen ska bli en helhetsupplevelse starkt anknyten till Watains egna universum. Vi har alltid gjort saker på vårt eget vis och på vår egen hand, och tanken är att det här projektet ska ta det tänket ett steg längre.

Banden som bjudits in anses av Watain vara "några av skandinaviens bästa live-band för tillfället". Men det blir inga fler black metal-band.

– Den biten sköter vi bäst själva.

LÄS OCKSÅ: Känd rockklubb till salu


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA