x

Miss Li prisas – årets hållbara artist

Miss Li prisas – årets hållbara artist

2017 instiftade IFPI Sverige, som är arrangör till Grammis, och Oatly stipendiet Årets Hållbara Artist i syfte att premiera en person inom musikbranschen som konsekvent och tydligt bidrar till ökad klimat- och miljömedvetenhet. Tidigare vinnare är Magnus Carlson, Malena Ernman och Annika Norlin. 2020 är det artisten Miss Li som tar hem titeln. Juryns motivering lyder:

”Hon har på ett färgstarkt och tydligt sätt stöttat Fridays For Future, anser att hållbarhet går hand i hand med kreativitet och ser klimatkrisen som vår tids viktigaste fråga. Lägg till turnerande med tåg, klimatsmarta matval och en förkärlek för second hand – och resultatet blir inte bara en rejäl dos inspiration till alla som vill göra skillnad, utan också titeln Årets hållbara artist. Grattis Miss Li!”­­

För Miss Li handlar hållbarhet om att vara kreativ, att hitta nya sätt att göra saker på.

– Vi i musikbranschen är bra på det och det finns massor man som artist kan göra, att påstå nåt annat handlar bara om lathet. Vi kan inte längre resa, konsumera och äta som vi tidigare har gjort, då får man använda fantasin och tänka om, säger Miss Li i ett pressmeddelande.

Miss Li har under tiotalet blivit en av Sveriges mest folkkära artister. Förra året medverkade hon bland annat i TV-programmet Så Mycket Bättre där hon tolkade Petters låt Lev Nu Dö Sen, en tolkning som streamats över 16 miljoner gånger.

LÄS OCKSÅ: Sarah Klang ställer in – på grund av brand


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA