x

5 nya till Way Out West

5 nya till Way Out West

Way Out West trummar på. För några veckor sedan avslöjade arrangören att Robyn tar hand om det stora avslutet, när hon gör Slottsskogen lördag kväll. Sedan tidigare står Bon Iver, Khalid, FKA Twigs, Burna Boy, The Tallest Man On Earth, Michael Kiwanuka, Bikini Kill, Slowthai, The Black Madonna, Koffee och Boy Pablo klara för festivalen.

Idag går man ut med ett gäng akter som alla kan placeras i det breda elektroniska facket.

Kolla in hela släppet här (OBS! Arrangörens kommentarer):

Caribou

Suddenly. Om du frågar oss är det titeln på ett av årets mest framemotsedda album och det första på sex år från Caribou, den Ontario-födde producenten och kompositören vars riktiga namn lyder Dan Snaith. För den Way Out West-trogne besökaren med koll på elektronisk musik förknippas Caribou säkerligen med lyckliga minnen, från Park Lane-giget 2010 fram till det triumfatoriska danspartyt på Linné-scenen 2015 (samma år uppträdde han på festivalen även med sitt andra musikprojekt, Daphni). Vi är övertygade om att det blir minst lika oförglömligt i sommar när han återvänder för att på Stay Out West spela med ett fullt band.

Stay Out West – torsdag 13 augusti.

Bicep (live)

Det som började med skivsamlande och en blogg (Feel My Bicep) utmynnade sedermera i den Belfast-fostrade, numera London-stationerade duo vi känner under namnet Bicep. Och alla som känner till Bicep tänker på deras lika eklektiska som extatiska elektroniska musik med influenser från house, techno, italodisco, jungle, trance, garage och annat. Ändå lyckas de få allt detta att kännas, för att låna av Resident Advisor, samtida. Barndomsvännerna Matt McBriar och Andy Ferguson producerar musik vars främsta syfte är att skaka liv i klubbar och dansgolv, och de gör det alltid med en djup kunskap om ravekultur och sounds som sällan är annat än fysiska.

Slottsskogen – torsdag 13 augusti.

Jayda G

Jayda G betraktar sig själv mer som artist än renodlad discjockey. Musiken hon spelar i sina DJ-set – ofta en riklig portion av vintage-märkt disco, boogie och soul – brukar ha en betoning på upplyftande dansmusik fylld av vitalitet och energi. Förra året släppte Jayda G sitt första album, Significant Changes, hos Ninja Tune. Skivan är tematiskt kopplad till hennes magisterexamen i resursmedels- och miljöförvaltning, i vilken hon specialiserat sig på miljöbetingad toxikologi och då mer specifikt undersökt vilka effekter människan haft på späckhuggarna i vattnen utanför Vancouver.

Stay Out West – lördag 15 augusti. 

Kerri Chandler

Kung Kerri. Vi är inte så lite stolta över att kunna presentera honom som headline-akt på Dungen-scenen i sommar. Kerri Chandler, house-DJ-ikonen och veteranproducenten från New Jersey som växte upp i en familj av jazzmusiker och fick sin första smak av skivspelarmagi via sin pappa Joes DJ-anläggning bestående av två Acoustic Research XA-skivspelare, en Clubman 101 Meteor-mixer och drivor av vinylskivor. Till en början var farsan inte helt nöjd över att den unge sonen testade sina förmågor på hans utrustning men mjuknade gradvis. Faktum är att Kerris första DJ-uppdrag var att agera uppvärmare åt sin pappa. Han var då tretton år gammal.

Red Bull Stage Dungen – torsdag 13 augusti.

Mafalda

”Det finns en sak som förenar all musik jag gillar, och det är ärlighet.” Citatet tillhör Mafalda, den Porto-fostrade DJ:n, konnässören och skivsamlaren som numera huserar i London där hon tillsammans med Floating Points driver Melodies International, ett bolag som återutger soul- och discorariteter. Mafalda, som i Portugal jobbade som kläddesigner, flyttade till London utan att egentligen känna någon alls men fick så småningom en mängd vänner via legendariska och numera nedlagda Shoreditch-klubben Plastic People – en av dem var just Sam Shepherd från Floating Points. 

Red Bull Stage Dungen.

Way Out West sker sker 13 till 15 augusti i Slottsskogen och på diverse klubbar runt om i Göteborg.

MEST LÄST: Känd rockklubb till salu


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA