x

The Tarantula Waltz till sjukhus – spelning inställd

The Tarantula Waltz till sjukhus – spelning inställd

Han har hyllats för sin musik. The Tarantula Waltz senaste platta, Kallocain, fick 6 av 6 av GAFFAs skribent Tommy Juto med motiveringen:

"Låtarna på Kallocain skulle inledningsvis inte alls ges ut, utan fungerade endast som en ventil för känslostormarna. Svensson tänkte sedermera om och fattade det modiga beslutet att ge allmänheten tillträde till hans kvalfyllda inre.

Arrangemangen på de nio spåren uttrycker hela det emotionella spektret bortom ord, som desperationen i Falling, trummaskinen och E-bowen i Highs Are So High eller pianot och stråkarna i Life Won’t Wait.

Ibland kostar livet på, men för den som tar sig igenom de svåraste partierna med förståndet i behåll skänker det desto mer tillbaka.

Precis som upplevelsen av att höra det här magnifika albumet."

Så sent som förra fredagen kom även en ny låt som inte fick plats på albumet. Love And Theft skulle i veckan också hamna i GAFFAs SPELLISTAN som bär på veckans bästa låtar.

Love And Theft handlar om 11 september 2001 då min pappa dog, World Trade Center rasade och Bob Dylan släppte skivan Love And Theft. Vi var tvungna att välja bort en låt från Kallocain för att skivan skulle rymmas på vinyl. Vi tog bort denna för att den var längst, inte för att den var sämre än någon annan låt. Det är för mig en viktig låt som vi ser fram emot att spela live, säger mannen bakom The Tarantula Waltz, Markus Svensson, i ett pressmeddelande.

Med sitt senaste album har The Tarantula Waltz tagit sig igenom en bejublad turné. Men nu sa det stopp. I ett meddelande via sina sociala medier, hälsar Markus Svensson att han är inlagd på sjukhus och att läkarna har ordinerat två månader vila. Lördagens spelning i Slaktkyrkan, Stockholm, är därmed inställd.

"Jag är väldigt rörd för att ni är så många som köpt biljett till Slaktkyrkan, och så ofantligt ledsen att jag tvingas flytta på spelningen. Jag ligger på sjukhus och här blir jag kvar några dagar. Jag hoppas verkligen att ni vill komma och se oss den 8e april istället. Läkarna har ordinerat 2 mån vila", skriver han.

 

SENASTE: 5 nya till Way Out West


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA