x

Stor skattesmäll för hyllad svensk artist

Stor skattesmäll för hyllad svensk artist

Karin Dreijer hittar du i framgångsrika projekt som Fever Ray och The Knife. Men musikalisk framgång är inget att komma med när Skatteverket knackar på. Nu har stjärnan nämligen drabbats av en enorm skattesmäll efter en miss som skedde under 2016.

Enligt Göteborg Direkt ska det handla om en summa på sex miljoner kronor som inte deklarerades. Skatteverket har nu utrett detta och kommit fram till att hon är skyldig staten ytterligare 742 000 kronor. Karin Dreijer har i sin tur överklagat till förvaltningsrätten, som nu har avslagit denna överklagan.

Karin Dreijer hävdar att hon ska ha överlämnat alla handlingar till en person som hjälpte henne med den aktuella deklarationen och att hon inte var medveten om dess brister, skriver Göteborg Direkt. Men det är inget som Skatteverket tar hänsyn till. 

”Förvaltningsrätten finner att Karin Dreijers agerande att lämna all dokumentation till medhjälparen talar för att hon haft en ambition att deklarera inkomsterna. Det ställs dock höga krav på noggrannhet vid upprättande av en deklaration och det är, även vid anlitande av medhjälpare, den skattskyldige som är ansvarig för att korrekta uppgifter lämnas i deklarationen”, skriver domstolen.

SENASTE: 5 nya till Way Out West

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA