x

Thorsten Flinck diskades i Melodifestivalen – här är ersättaren

Thorsten Flinck diskades i Melodifestivalen – här är ersättaren

Igår rapporterade vi om att SVT diskar Thorsten Flinck från Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Detta efter att kanalen fått till sig information om att artisten står åtalad för olaga hot och skadegörelse.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

Bidraget Miraklernas Tid, skriven av Thomas G:son, kommer att tävla med en annan artist i Göteborg på lördag. Och valet föll på Jan Johansen.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna. Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas Tid, säger Karin Gunnarsson tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020 i ett pressmeddelande.

Jan Johansen har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. 1995 vann han tävlingen med Se På Mig och slutade sedan på tredje plats i Eurovision Song Contest. 2001 tävlade han med Ingenmansland, 2002 med Sista Andetaget och 2003 med Let Your Spirit Fly som han sjöng tillsammans med Pernilla Wahlgren.

MELLOFEBER: Välkommen glimt bakom kulisserna


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA